Różne - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1924-1952); ``AWI'' Wytwórnia Techno-Chem., A. Bielawski (Poznań); Laube Aleksander |Warsztat blacharsko-instalacyjny (Kórnik) (1930)
``AWI'' Wytwórnia Techno-Chem., A. Bielawski, Poznań, k. 243-245. - list z 17 sierpnia 1939 r. oraz prospekt z ofertą na emulsję przeciwogniową; na prospekcie notatka ``Skrzynie moga być pokryte taką drugą warstwa ochraniającą'' (dot. skrzyń do których pakowano w 1939 r. najcenniejsze zbiory tuż przed wybuchem wojny).
1000,00
Keywords: Poznań; ``AWI'' Wytwórnia Techno-Chem.; A. Bielawski; Kórnik; Laube Aleksander Warsztat blacharsko-instalacyjny; Skrzynie - |zabezpieczanie zbiorów kórnickich w czasie wojny; Zamek Kórnicki; Zamek Kórnicki - |dach