Różne - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1924-1952); "AWI" Wytwórnia Techno-Chem., A. Bielawski (Poznań); Laube Aleksander |Warsztat blacharsko-instalacyjny (Kórnik) (1930)
"AWI" Wytwórnia Techno-Chem., A. Bielawski, Poznań, k. 243-245. - list z 17 sierpnia 1939 r. oraz prospekt z ofertą na emulsję przeciwogniową; na prospekcie notatka "Skrzynie moga być pokryte taką drugą warstwa ochraniającą" (dot. skrzyń do których pakowano w 1939 r. najcenniejsze zbiory tuż przed wybuchem wojny).
1000,00
Keywords: Poznań; "AWI" Wytwórnia Techno-Chem., A. Bielawski; Kórnik; Laube Aleksander Warsztat blacharsko-instalacyjny; Skrzynie - |zabezpieczanie zbiorów kórnickich w czasie wojny; Zamek Kórnicki; Zamek Kórnicki - |dach