Listy do Zygmunta Celichowskiego z archiwów i bibliotek Królewca - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Archiwum Państwowe Królewiec; Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Miejska Królewiec; Biblioteka Uniwersytecka Królewiec; Königliche Stadtbibliothek (Królewiec) zob. Biblioteka Miejska (Królewiec); Königliche und Universitäts-Bibliothek (Królewiec) zob. Biblioteka Uniwersytecka Królewiec; Wallenrodt'sche Bibliothek Królewiec (1876)
Ehrenberg Hermann, archiwista Archiwum Państwowego, 1902, k. 144-145. - Joachim Erich, archiwista tamże, 1889-1907, (39), k. 41-42, 49-56, 60-62, 64-68, 72-75, 77-83, 85-86, 96-99, 102-109, 121-122, 124-132, 134-135, 138-139, 142-143, 146-149, 157-160, 165-168, przy tym: rachunek Atelier für Photographie von Julius Mey, 1891, k. 84. -
83 listy
Keywords: Królewiec; Archiwum Państwowe; Biblioteka Miejska; Biblioteka Uniwersytecka; Wallenrodt'sche Bibliothek; Korespondencja