Wycinki prasowe dot. Biblioteki Kórnickiej i Kórnika. 1966-1978 - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); 150-lecie Biblioteki Kórnickiej Kórnik) (1978 ; (1966)
Beryt Zdzisław: Półtora wieku w służbie kultury. Krzyż komandorski dla Biblioteki w Kórniku. [w:] Magazyn, 29-30.07.1978; k. 142.
Keywords: Poznań; Pałac Działyńskich; Biblioteka Kórnicka - jubileusz; Denary; Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski dla BK; Wycinki prasowe