Listy do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); August, Bielowski; Mikołaj, Bobowski; Zygmunt, Celichowski; Biblioteka Kórnicka (1874)
2) BOBOWSKI MIKOŁAJ, filolog pol., kustosz zbiorów Czartoryskich w Gołuchowie, 1889-1891, (10), k. 31050. - wypoż. rkps. i st.dr. do pracy ``Polskie pieśni katolickie'' (Kraków 1893); zwrot grafiki wypoż. z BK przez Antoniego Gosiewskiego; przesyłka obrazów Muzeum Kórnickiego na wystawę do Krakowa.
24 listy
Keywords: Gołuchów; zbiory Czartoryskich; Kórnik; Lwów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; zbiory muzealne; Korespondencja; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie