Listy do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Celichowski, Zygmunt; Czarnecki, Wiktor; Czarnecki, Zygmunt; Czarnecki, Zygmunt; Danielewski, Ignacy; Dickstein, Samuel; Działyński, Jan Kanty; Działyński, Tytus; Biblioteka Kórnicka (1867)
2) CZARNECKI ZYGMUNT, ziemianin, numizmatyk i bibliofil, 1871-1907, (18), k. 1-15, 17-27. - wypożyczenie rękopisów (``Acta Tomiciana'' - kodeks Karnkowskiego) z bibl. Z. Czarneckiego; wykaz rękopisów biblioteki Z. Czarneckiego w Rusku; oferta wymiany rękopisów na medale i numizmaty ze zbiorów BK; wypożyczenie st.dr. z BK dla uzupełnienia zdefektowanych egz. faks.; notatka Z. Celichowskiego o śmierci Z. Czarneckiego.
47 listów
Keywords: Rusko; Biblioteka Zygmunta Czarneckiego; Wielkie Księstwo Poznańskie; Wielkopolska; Chełmno; czasopismo - ``Nadwiślanin''; Korespondencja