Listy Józefa Chociszewskiego, pisarza i wydawcy książek dla ludu, do Zygmunta Celichowskiego - Zamoyski, Władysław (1853-1924); Zygmunt, Celichowski; Józef, Chociszewski; Stefan, Chociszewski; z Zamoyskich, Działyńska Celestyna; Kanty, Działyński Jan; Kapałczyński; Andrzej, Prądzyński; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1870)
2) Bruliony listów Z. Celichowskiego do J. Chociszewskiego, 1900, k. 16. - do Andrzeja Prądzyńskiego i Kapałczyńskiego, właścicieli Drukarni "Labor" we Wrześni, 1908, k. 26.
32 listy
Keywords: Lwów; Fundacja Karola Szajnochy; Paryż; Instytucja Czci i Chleba; Września; Drukarnia "Labor"; Drukarnie; Korespondencja