Listy do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Zygmunt, Celichowski; Ignacy, Kraszewski Józef; Adam, Kubaszewski; Biblioteka Kórnicka; Kraszewski Józef Ignacy, |Księgarnia (Drezno) (1872)
KUBASZEWSKI ADAM, ogrodnik i dendrolog, 1907, k. 37-38. - projekt wyd. czasopisma poświęconego ogrodnictwu.
25 listów
Keywords: Drezno; księgarnia - Kraszewski Józef Ignacy; Poznań; Komitet jubileuszowy dla uczczenia 50-lecia pracy literackiej J. I. Kraszewskiego; Rapperswil; Muzeum Narodowe Polskie; Rzym; Szwecja; Wilno; Korespondencja; Kwerendy