Listy do Zygmunta Celichowskiego - Zygmunt, Celichowski; Kazimierz, Kaczmarczyk; Józef, Kallenbach; Emil, Kałużniacki; Marian, Sokołowski; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Czartoryskich Kraków; Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Ordynacji Zamojskiej Warszawa; Seminarium Polonistyczne (1884)
KACZMARCZYK KAZIMIERZ, archiwista, adiunkt Archiwum m. Krakowa, dyr. Archiwum Państwowego w Poznaniu, 1914-1918, (5), k. 18-31. - kontynuacja przez K. Kaczmarczyka, z polecenia PTPN, wyd. "Kodeksu dyplomatycznego Wielkopolski", a przez Mariana Łodyńskiego wyd. "Lites ac res gestae".
40 listów
Keywords: Kraków; Biblioteka Jagiellońska; Biblioteka Czartoryskich; Lwów; Uniwersytet. Seminarium Polonistyczne; Poznań; Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Warszawa; Biblioteka Ordynacji Zamojskiej; Wilno; Uniwersytet Stefana Batorego. Seminarium Polonistyczne; Korespondencja; Informacja naukowa - |kwerendy; Wydawnictwa; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie