Listy Antoniego Gosiewskiego do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Zygmunt, Celichowski; z Czartoryskich, Działyńska Elżbieta (Iza); Antoni, Gosiewski; Józef, Rustejko; Biblioteka Kórnicka (1881)
Głównie sprawy związane z zarządem majątkiem gołuchowskim i interesami Elżbiety Działyńskiej; przesyłka obrazów i szkatułki z pamiątkami po gen. Henryku Dembińskim z Kórnika do Gołuchowa; kopiowanie obrazów kórnickich (zob. AB 14); sprawa wykonania portretu Stanisława Warnki; o portrecie Karola Marcinkowskiego.
52 listy
Keywords: Gołuchów; Kórnik; zbiory muzealne; Korespondencja