Listy do Zygmunta Celichowskiego - Zygmunt, Celichowski; Adorjan, Diveky; Juliusz, Heck Korneli; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1901)
HECK KORNELI JULIUSZ, pedagog, wydawca, historyk i bibliograf historii literatury pol., bibliotekarz Biblioteki Jagiellońskiej, sekr. Komisji Literackiej Akademii Umiejętności, 1901-1906, (5), k. 1-10. - wypożyczenie st. dr. z BK do zamierzonej monografii Andrzeja Trzecieskiego; współpraca K. J. Hecka przy oprac. "Bibliografii polskiej" K. Estreichera; o swej sytuacji w Bibliotece Jagielońskiej; o pomoc w wypoż. rkps. "Wirydarza poetyckiego" Jakuba Teodora Trembeckiego od Ludwika Mizerskiego.
6 listów
Keywords: Kraków; Biblioteka Jagiellońska; Korespondencja; Informacja naukowa - |kwerendy; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie