Listy Władysława Łebińskiego do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Zygmunt, Celichowski; Władysław, Łebiński; Biblioteka Kórnicka (1878)
Zob. też list W. Łebińskiego do J. Działyńskiego z 1880, rkps BK 7485.
59 listów
Keywords: Poznań; Drukarnia Józefa Ignacego Kraszewskiego; czasopismo - ``Dziennik Poznański''; Towarzystwo ku Popieraniu Zarobkowości Domowej i Przemysłu Domowego w Wielkim Księstwie Poznańskim i Prusach Zachodnich; Wielkie Księstwo Poznańskie; Wielkopolska; Wrocław; Towarzystwo Literacko-Słowiańskie; Korespondencja; Kwerendy; Nakłady BK