Listy Władysława Łebińskiego do Zygmunta Celichowskiego - Zygmunt, Celichowski; Władysław, Łebiński; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1878)
Zob. też list W. Łebińskiego do J. Działyńskiego z 1880, rkps BK 7485.
59 listów
Keywords: Poznań; Drukarnia Józefa Ignacego Kraszewskiego; czasopismo - "Dziennik Poznański"; Towarzystwo ku Popieraniu Zarobkowości Domowej i Przemysłu Domowego w Wielkim Księstwie Poznańskim i Prusach Zachodnich; Wielkie Księstwo Poznańskie; Wielkopolska; Wrocław; Towarzystwo Literacko-Słowiańskie; Korespondencja; Kwerendy; Nakłady BK