Listy Edwarda Likowskiego [...] do Zygmunta Celichowskiego - Likowski Edward, abp; Zygmunt, Celichowski; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1873)
LIKOWSKI EDWARD, abp gnieźnieński, historyk, przewodniczący PTPN, 1873-1905, (5), k. 1-11. - wypożyczenie druków do pracy "Dzieje Kościoła unickiego na Litwie i Rusi w XVIII i XIX w." (Poznań 1880); sprawa broszur wypożyczonych z BK przez ks. Jana Koźmiana; notatka Z.C. i jego "Spis broszur pożyczonych przez [...] Koźmiana z Biblioteki Kórnickiej d. 26.9.1862 r."
5 listów
Keywords: Litwa; Ruś; Korespondencja; Kwerendy; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie