Listy Wacława Aleksandra Maciejowskiego [...] do Zygmunta Celichowskiego - Maciejowski, Wacław Aleksander; Celichowski, Zygmunt; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1874)
MACIEJOWSKI WACŁAW ALEKSANDER, historyk prawa i kultury, slawista, 1874-1881, (3), k. 1-6. - o zwrot rkps. Władysława Zielińskiego (odpisy z Archiwum Lubelskiego); wyjaśnienia do procesu Działyńskich z Szołdrskimi o dobra kórnickie na podstawie prawa polskiego; o wyd. BK m.in. do pracy "Historia miast i mieszczan w krajach dawnego państwa polskiego" ("Rocznik PTPN" t. 17:1890, z. 2).
3 listy
Keywords: Lublin; Archiwum Państwowe; Korespondencja