Listy do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Zygmunt, Celichowski; Klawek Aleksy, ks.; Majkowski Edmund, ks.; Miaskowski Kazimierz, ks.; Alfred, Mitscherlich Eilhard; Biblioteka Kórnicka (1900)
MITSCHERLICH EILHARD ALFRED, 1910-1912, (4), k. 23-34. - podziękowanie za pobyt w Kórniku; pochodzenie rodziny Mitscherlich; uwagi o polityce Niemiec; doświadczenia nad wegetacją roślin.
19 listów
Keywords: Królewiec; Archiwum Państwowe; Poznań; Biblioteka Seminarium Duchownego; Uniwersytet; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; Wielkie Księstwo Poznańskie; Wielkopolska; Niemcy; Uniwersytet. Seminarium Numizmatyczne; Korespondencja; Kwerendy