Listy do Zygmunta Celichowskiego - Zygmunt, Celichowski; Antoni, Prochaska; Konstanty, Przeździecki; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1875)
PROCHASKA ANTONI, historyk, kustosz Archiwum Krajowego we Lwowie, 1897, (3), k. 8-12. - o kopię listu króla Władysława Warneńczyka z rkps. BK do rozprawy "Uwagi krytyczne o klęsce warneńskiej" ("Rozprawy Akademii Umiejętności Wydziału Historyczno-Filozoficznego, seria II, t. 14).
7 listów
Keywords: Korespondencja; Kwerendy; Wypożyczanie zbiorów BK; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie