Listy Józefa Rustejki do Zygmunta Celichowskiego - Zygmunt, Celichowski; Józef, Rustejko; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1876)
Głównie sprawy finansowe dotyczące wyd. BK w Paryżu: wyd. Towarzystwa Nauk Ścisłych i przedruki homeograficzne; interesy majątkowe J. Działyńskiego; sprawa pozostałości po Karolu Ruprechcie; materiały do wyd. "Acta Tomiciana" w Bibliotece Polskiej w Paryżu; kolacjonowanie odpisów z oryginałami w British Museum w Londynie; zapomogi i stypendia; eksponaty polskie na wystawie światowej w Paryżu 1878 r.; prace litograficzne drukarni Lemercier & Co w Paryżu nad tablicami do t. 4 "Kodeksu dyplomatycznego Wielkopolski"; rozliczenie z Władysławem Łebińskim za druk nakł. BK.
34 listy
Keywords: Londyn; British Museum; Paryż; Towarzystwo Nauk Ścisłych; wystawa światowa; drukarnia - Lemercier & Co; Biblioteka Polska; Drukarnie; Korespondencja; Sprawy finansowe; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa homeograficzne