Listy Józefa Rustejki do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1881)
anons o przyjeździe do Kórnika Edvarda Jelinka; prace rabina Eliasza Sołowieyczyka; rkps. pozostałe po Leonie Ulrichu; sprawy zakupu dóbr ziemskich przez W. Czartoryskiego od Jana Grudzińskiego w Wielkopolsce; kwestia zarządu majątkiem i muzeum w Gołuchowie; sprawy dotyczące śmierci Elżbiety Działyńskiej.
102 listy
Keywords: Gołuchów; sprawy majątkowe; zbiory Czartoryskich; Kórnik; księgozbiór Biblioteki Batignolskiej; Mittweida; Kółko Młodzieży Polskiej; Paryż; emigracja polska; Biblioteka Szkoły Batignolskiej; Biblioteka Polska; Instytut Panien Polskich; Towarzystwo Nauk Ścisłych; Instytucja Czci i Chleba; Poznań; czasopismo - "Dziennik Poznański"; Wielkie Księstwo Poznańskie; Wielkopolska; Korespondencja