Listy Józefa Szujskiego [...] do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1871)
``Kroniki'' Bernarda Wapowskiego (wyd. J. Szujski, ``Scriptores Rerum Polonicarum'' t. 2, Kraków 1874), Mikołaja Taszyckiego ``Correctura statutorum et consuetudinum Regni Poloniae'' (wyd. M. Bobrzyński, ``Starożytne prawa polskiego pomniki'' t. 3, Kraków 1874), ``Statuta synodalia episcoporum Cracoviensium XIV et XV saeculi'' (wyd. U. Heyzmann, tamże, t. 4, Kraków 1875); o wyd. BK dla Seminarium Historycznego Uniwersytetu Jagiellońskiego;
20 listów
Keywords: Kraków; Uniwersytet Jagielloński; Uniwersytet Jagielloński. Seminarium Historyczne; Akademia Umiejętności; Towarzystwo Naukowe Krakowskie; Korespondencja