Listy Władysława Wisłockiego [...] do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1876)
WISŁOCKI WŁADYSŁAW, bibliograf, historyk lit. pol., kustosz Zakładu Narodowego im. Ossolińskich we Lwowie i Bibliotece Jagiellońskiej, 1876-1900, (6), k. 1-8. - kwerenda dotycząca dokumentów odnoszących się do Andrzeja Zebrzydowskiego, bpa kujawskiego, i listów króla Zygmunta Starego z l. 1546-1548; sprawy zbierania materiałów do ``Przewodnika Bibliograficznego''; konsultacje bibliograficzne dotyczące st. dr.
6 listów
Keywords: Kraków; czasopismo - ``Przewodnik Bibliograficzny''; Korespondencja