Listy Ignacego Zakrzewskiego płk, historyka do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1875)
kolacjonowanie odpisów, poszukiwania nowych materiałów i starania o ich odpisy (w Archiwum Głównym w Warszawie i Wallenrodt'sche Bibliothek w Królewcu), wypożyczenie ekps. (z Biblioteki Czartoryskich w Krakowie), sprawa korekty przeprowadzonej przez ks. K. Pasikowskiego, kompletowanie materiałów do t. 3.
68 listów
Keywords: Kraków; Biblioteka Czartoryskich; Królewiec; Wallenrodt'sche Bibliothek; Warszawa; Archiwum Główne; czasopismo - "Biblioteka Warszawska"; Wielkie Księstwo Poznańskie; Wielkopolska; Korespondencja