Listy Teofila Żebrawskiego [...] do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1870)
kosztorys druku oprac. przez Konstantego Mańkowskiego, zarządcę Drukarni Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, próbna karta druku, kwerenda i wypożyczenie książek z BK; o zbiorze Szymona Dutkiewicza (ryciny i akwarele pomników krakowskich); sprawa uzyskania materiałów do artykułu polemicznego: "Uwagi nad rozprawą Maxim. Curtze w przedmiocie pisowni imienia i narodowości Witela, autora 'Optyki' z XII wieku" ("Rozprawy Akademii Umiejętności Wydziału Filologicznego, VI:1878);
58 listów
Keywords: Kraków; Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego; Korespondencja