Listy do Zygmunta Celichowskiego z archiwów i bibliotek gdańskich - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Archiwum Państwowe Gdańsk; Atelier Basilius (Gdańsk); Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Miejska Gdańsk; Westpreussische Geschichtsverein Gdańsk (1901)
Bär Max, dyrektor Archiwum Państwowego, 1901-1911, (7), k. 1-16, 32-33. - Günther Otto, bibliotekarz Biblioteki Miejskiej, przedstawiciel Westpreussische-Geschichtsverein, 1902-1907, (12), k. 19-31, 34-42. - Schwarz Friedrich, bibliotekarz Biblioteki Miejskiej, 1908, (2), k. 43-45, przy tym rachunek i list z "Atelier Basilius" do Z. Celichowskiego, 1908, k. 46-48. - Warschauer Adolf, archiwista Archiwum Państwowego, 1912, k. 17-18.
23 listy
Keywords: Gdańsk; Atelier Basilius; Archiwum Państwowe; Biblioteka Miejska; Westpreussische Geschichtsverein; Korespondencja