"Korespondencja biblioteczna rozmaitej treści, 1873" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Komitet Jubileuszu Mikołaja Kopernika Toruń; Leitgeber Mieczysław i Sp., |Księgarnia Poznań; Wydawnictwo im. ks. Franciszka Bażyńskiego Poznań (1873)
Dzieduszycki Maurycy, historyk i publicysta, kurator Zakładu Narodowego im. Ossolińskich we lwowie, k. 8-9. - o informację dotyczącą starych zegarów w Muzeum kórnickim.
11 listów
Keywords: Kórnik; zbiory muzealne; Poznań; Wydawnictwo im. ks. Franciszka Bażyńskiego; Drukarnia - Leitgeber Jarosław; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; Toruń; księgarnia - Rakowicz F. T; Komitet Jubileuszu Mikołaja Kopernika; Wiedeń; Wystawa powszechna; Informacja naukowa - |kwerendy; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa