"Korespondencja biblioteczna rozmaitej treści, 1874" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1874)
Burkhardt Carl August Hugo, archiwista, naczelnik Geheimes Haupt- und Staatsarchiv w Weimarze, (5), k. 7.-12, 15-16. - o inf. dotyczącą BK do informatora "Hand- und Adressbuch der deutschen Archive" (Lipsk 1875), załączony kwestionariusz (litogr.); o materiałach do wyd. "Acta Tomiciana" w Weimarze.
14 listów
Keywords: Poznań; czasopismo - "Warta"; Weimar; Geheime Haupt- und Staatsarchiv; Korespondencja