``Biblioteka Ossolińskich we Lwowie, 1854-1878'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Zakład Narodowy im. Ossolińskich Lwów (1854)
1. Listy Zakładu Narodowego im. Ossolińskich do Tytusa Działyńskiego (podpis: August Bielowski dyrektor, Felicjan Łobeski bibliotekarz, Karol Szajnocha zastępca kustosza, Franciszek Ksawery Godebski kustosz), 1854-1861, (6), k. 1-7. - przy tym rewers T. Działyńskiego, 1856, k. 5.
27 listów
Keywords: Lwów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Korespondencja