``Biblioteka Ossolińskich we Lwowie, 1879-[1914]'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Zakład Narodowy im. Ossolińskich, Lwów (1879)
Listy Zakładu Narodowego im. Ossolińskich do BK i Z. Celichowskiego (podpis: Kazimierz Krasicki kurator, Aleksander Hirschberg, Wojciech Kętrzyński dyrektor, Antoni Małecki zastępca kuratora, Bronisław Czarnik wicekustosz), 1879-1914, (41), k. 1-47.
41 listów
Keywords: Berlin; czasopismo - ``Vossische Zeitung''; Lwów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Korespondencja