Materiały i notatki ogólne dotyczące wydawnictwa "Acta Tomiciana" - (1796-1861), Działyński Tytus; (1829-1880), Działyński Jan Kanty; Wojciech, Kętrzyński; Ludwik, Koenigk; NN; Karol, Sienkiewicz; Zygmunt, Celichowski; Tomasz, Zamoyski; (1853-1924), Zamoyski Władysław; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Ordynacji Zamojskiej Warszawa; et al.
1. Listy Karola Sienkiewicza do Tytusa Działyńskiego, 1855-1857, (2), k. 1-4, przy tym wykaz rkps. "Acta Tomiciana" znajdujących się w Bibliotece Czartoryskich w Paryżu, z dopiskiem Jana Działyńskiego, k. 5-6 i kopia tegoż wykonana przez J. Działyńskiego, k. 7-8.
Dawna sygn. AB 151.
Keywords: Kraków; Biblioteka Czartoryskich; Lwów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Paryż; Biblioteka Polska; Warszawa; Biblioteka Ordynacji Zamojskiej; Wydawnictwa