Wykaz dokumentów i wypisy z rękopisów Biblioteki Kórnickiej - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Zygmunt, Celichowski; Kazimierz, Chłapowski; Ludwik, Koenigk; Franciszek, Piekosiński; Biblioteka Kórnicka
1) ``Tomiciana, t. XVIII, a. 1538-1539. Cod. Opaliń[skiego]''. Wykaz dokumentów w rkps. Biblioteki Kórnickiej 218 sporządzony przez Kazimierza Chłapowskiego, k. 1-16.
Dawna sygn. AB 158b