``Dary wydawnictw bibliotecznych. 1869-1876'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Jagiellońska Kraków; Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Raczyńskich Poznań; Czytelnia Akademicka Lwów; Gebethner i Wolff, |Księgarnia Warszawa; Rada Szkolna Krajowa Lwów; Towarzystwo Akademickie Słowiańsko-Naukowe Hanower; Towarzystwo Archeologiczne Krajowe Lwów; Towarzystwo Biblioteki Uczniów Nauk Matematyczno-Przyrodniczych przy Uniwersytecie Jagiellońskim Kraków; Towarzystwo Literacko-Rolnicze Akademików Polaków (Proszków, Śląsk); Towarzystwo Literacko-Rolnicze Żabikowo; et al. (1869)
Au Juliusz, dyrektor Wyższej Szkoły Rolniczej im. Haliny w Żabikowie, 1875, (3), k. 51-54, 71-72. - Biblioteka Jagiellońska w Krakowie (podpis: Karol Estreicher), 1870, k. 12-13. - Czytelnia Akademicka we Lwowie (podpis: Janusz Sadowski przewodniczący, Michał Chyliński sekretarz), 1874, k. 45-46, przy tym ``Statut Czytelni Akademickiej [...]'', 1872 (dr), k. 47-48. - Dobrowolski, 1870, k. 10. -
37 listów
Keywords: Lwów; Rada Szkolna Krajowa; Czytelnia Akademicka; Towarzystwo Archeologiczne Krajowe; Monachium; Towarzystwo Politechników Polskich; Poznań; Biblioteka Raczyńskich; Proszków (Śląsk); Towarzystwo Literacko-Rolnicze Akademików Polaków; Rapperswil; Muzeum Narodowe Polskie; Warszawa; księgarnia - Gebethner i Wolff; uniwersytet; Żabikowo; Towarzystwo Literacko-Rolnicze; Hanower; Towarzystwo Akademickie Słowiańsko-Naukowe; Kraków; Towarzystwo Biblioteki Uczniów Nauk Matematyczno-Przyrodniczych przy Uniwersytecie Jagiellońskim; Biblioteka Jagiellońska; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana