``Dary wydawnictw bibliotecznych. 1876-79'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Archiwum Państwowe (|Königliche Staatsarchiv) (Szczecin); Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Raczyńskich Poznań; Czytelnia Polska Akademików Górniczych Leoben; Kółko Akademików Polaków (Gryfia); Komitet Urządzający Muzeum Kopernika (Rzym); Maćica Serbska (Budziszyn); Muzeum Kopernika (Rzym); Towarzystwo Akademickie Słowiańsko-Naukowe Hanower; Towarzystwo Naukowe Akademików Polaków Würzburg (1876)
Czytelnia Polska Akademików Górniczych w Leoben (podpis: Tadeusz Boczkowski przewodniczący i Erwin Windakiewicz sekretarz), 1879, k. 49-50, przy tym: spis przesłanych książek, k. 46; Kwit przewozowy, k. 47-48; ``Statut Czytelni [...]'', 1879 (dr), k. 51-52. -
23 listy
Keywords: Budziszyn; Maćica Serbska; Greiswald zob. Gryfia; Gryfia; Kółko Akademików Polaków; Hanower; Towarzystwo Akademickie Słowiańsko-Naukowe; Leoben; Czytelnia Polska Akademików Górniczych; Poznań; Biblioteka Raczyńskich; Rzym; Komitet Urządzający Muzeum Kopernika; Muzeum Kopernika; Szczecin; Archiwum Państwowe; Würzburg; Towarzystwo Naukowe Akademików Polaków; Korespondencja; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana