"Sprzedaż nakładów, interesa z księgarzami [...]" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha Poznań; Krzyżanowski S. A., |Księgarnia Kraków; Księgarnia Wydawnicza Polska Poznań; Leitgeber Jarosław i Sp., |Księgarnia Poznań; Lesman i Świszczowski, |Księgarnia Warszawa; Lesser Heinrich (Oscar Lessheim, Philipp Brand), |Buchhandlung und Antiquariat Wrocław; Liepmannssohn Leo, |Antiquariat Berlin; Łukaszewicz K., |Księgarnia Lwów; Żupański Jan Konstanty, |Księgarnia Poznań (1879)
Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha, Poznań 1917-1922, (10), k. 33-36, 67-72; przy tym spis zamówionych wyd., 1921, k. 68; rachunki, 1921-1922, (4), k. 69, 73-75. - Kanigowska Jadwiga, 1920, (2), k. 57-59. - Kapitaniak Zygmunt, uczeń gimn. w Kaliszu, 1920 k. 23. - Konecki Roman ks., 1920, (4), k. 61-66. - Kosicki Władysław, 1918, k. 54. - Krzyżanowski S. A., Kraków 1916, k. 19-20. - Księgarnia Wydawnicza Polska, Poznań 1917, k. 22. -
48 listów
Keywords: Berlin; księgarnia - Liepmannssohn Leo; Kraków; księgarnia - Krzyżanowski S. A; Lwów; księgarnia - Łukaszewicz K; Poznań; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; Księgarnia Wydawnicza Polska; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Warszawa; księgarnia - Lesman i Świszczowski; Wrocław; księgarnia - Lesser Heinrich; Drukarnie; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie; Zbiory biblioteczne - |wymiana