Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Bibliographia-Internationalis-Brill (Leiden - Holandia); Biblioteka Kórnicka; Buchdruckerei & Verlagsanstalt (Wörishofen); Carl Heymanns Verlag (Berlin); Czarnowski i Sp., Wydawnictwo (Warszawa); Deutsche Akademie der Wissenschaften zu Berlin; Deutscher Buch-Export und Import GmbH (Lipsk); Eisenbahn-Schematismus für Osterreich-Ungarn (Wiedeń); Kepes Csaladi Lapok (Budapeszt); Księgarnia Polska (Lwów); K. Th. Völcker's Verlag & Antiquariat (Frankfurt a. M.); et al. (1829)
38ster Auktions-Katalog von Adolph Weyl, Berlin, 1883, nr 1. - Bibliographia-Internationalis-Brill, Leiden (Holandia), 1948, nr 2-3. - Biblioteka Arcydzieł Literatury (prospekt dzieł Wiktora Hugo), Warszawa, [ok. 1928], nr 4. - "Breslauer Handelsblatt" (prospekt), Wrocław, 1858, nr 5.
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2011 r.
Keywords: Berlin; wydawnictwo - Heymanns Carl; Deutsche Akademie der Wissenschaften; Frankfurt a. M; K. Th. Völcker's Verlag & Antiquariat; Gdańsk; Towarzystwo Przyjaciół Nauki i Sztuki; Genewa; Societe des nations, Service des Publications; Heilbronn; wydawnictwo - Henniger Gebr; Kraków; Polskie Wydawnictwo Muzyczne; Leiden; Bibliographia-Internationalis-Brill; Holandia; Lipsk; Deutscher Buch-Export und Import GmbH; Mappenfabrik Franz Müller; Lwów; Księgarnia Polska; Paryż; księgarnia - Hatier A; księgarnia - Delagrave, Ch; Revue por les Français; Praga; Tisk, Nakladatelstvi, Zlin; Rzym; Pontificum Institutum Utriusque Iuris; Turyn; wydawnictwo - Rosenberg & Sellier; Warszawa; Polski Antykwariat "Lamus Heraldyczny"; wydawnictwo - Czarnowski i Sp; Wiedeń; Eisenbahn-Schematismus für Osterreich-Ungarn; Wörishofen; Buchdruckerei & Verlagsanstalt; Wrocław; prospekt - "Breslauer Handelsblatt"; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty