"Sprzedaż nakładów, interesa z księgarzami [...]" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Księgarnia Katolicka Władysława Miłkowskiego Kraków; Maniszewski i Kędzierski, |Księgarnia Lwów; Maniszewski i Meinhardt, |Księgarnia Lwów; Milikowski Jan (P. Starzyk), |Księgarnia Lwów; Mitschke Rudolf, |Buchhandlung Strzegom; Morgenstern's E. |Buch- und Kunsthandlung Wrocław; Niemierkiewicz Marian, |Księgarnia Poznań (1883)
Księgarnia Katolicka Władysława Miłkowskiego, Kraków 1888-1917 (42) k. 14-73, przy tym rach. 1902-1905 (3) k. 44, 46, 48 i notatki Z.C. k. 43, 65. - Maniszewski i Kędzierski, Księgarnia, Lwów 1906 k. 74. - Maniszewski i Meinhardt, Księgarnia, Lwów 1906 k. 75. - Milikowski Jan (Paweł Starzyk), Lwów 1883-1891 (7) k. 1-12, przy tym rach. 1891 (3) k. 2-3, 9-11. -
77 listów
Keywords: Kraków; Księgarnia Katolicka Władysława Miłkowskiego; Lwów; księgarnia - Maniszewski i Kędzierski; księgarnia - Maniszewski i Meinhardt; księgarnia - Milikowski Jan; Poznań; księgarnia - Niemierkiewicz Marian; Strzegom; księgarnia - Mitschke Rudolf; Wrocław; księgarnia - Morgenstern E; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana