"Sprzedaż nakładów, interesa z księgarzami. O-S [...]" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Okoński J. J., |Księgarnia krajowa i zagraniczna Warszawa; Orgelbrand Maurycy, |Księgarnia Warszawa; Pelar Jan Andrzej (H. Czerny), |Księgarnia i drukarnia Rzeszów; Rakowicz F.T., |Księgarnia Toruń; Rath's Moritz |Buchhandlung Budapeszt; Richter F. H., |Księgarnia (Lwów); Sennewald Gustaw, |Księgarnia Warszawa; Wielkopolska Księgarnia Nakładowa Poznań (1870)
Listy do Zygmunta Celichowskiego dotyczące sprzedaży wyd. BK:
65 listów
Keywords: Warszawa; księgarnia - Sennewald Gustaw; Budapeszt; księgarnia - Rath Moritz; Lwów; księgarnia - Richter F.H; Poznań; Wielkopolska Księgarnia Nakładowa; Rzeszów; księgarnia, drukarnia - Pelar Jan Andrzej; Toruń; księgarnia - Rakowicz F.T; księgarnia - Orgelbrand Maurycy; księgarnia - Okoński J.J; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana