Notatnik Z. Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1877)
1. "Dziennik czynności II, od 1 września 1877". Notatki dotyczące administracji dóbr kórnickich pochodzące z okresów: 1 IX 1877 - 28 VIII 1879 k. 2-49; 22-27 I i 10 III 1883, k. 51-52; 26 XII 1885 - 10 II 1886, k. 53; 21-22 I 1893, k. 54; 5 I 1895, k. 55; 1-2 IV i 15 VI 1912, k. 56-57; 30 I - 1 II 1914, k. 59; 20 IX - 2 X 1920, k. 68-69.
"Dziennik I" nie zachował się.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Babin k. Środy Wlkp; majętność; Bagrów k. Środy Wlkp; Gądki k. Poznania; Kórnik; Trzebaw k. Poznania; Źrenica k. Środy Wlkp; Majętność kórnicka