Tajne związki młodzieży gimnazjalnej (1857-1863)" - Zygmunt, Celichowski; Karol, Rzepecki; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Królewski Sąd Powiatowy Poznań; Towarzystwo Narodowe młodzieży gimnazjalnej Ostrów; Towarzystwo Narodowe młodzieży gimnazjalnej Poznań; Towarzystwo Narodowe młodzieży gimnazjalnej Trzemeszno (1863)
Załączony dr. ks. Władysława Chotkowskiego: "Wyprawa trzemeszeńska roku 1863" (Poznań 1913), opisujący również działalność Towarzystwa Narodowego (s. 45).
1000,00
Keywords: Ostrów; Towarzystwo Narodowe młodzieży gimnazjalnej; Poznań; Królewski Sąd Powiatowy; Trzemeszno; Tajne towarzystwa; Tajne związki zob. tajne towarzystwa; Towarzystwa