``Związki rodzinne'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1901)
1. Materiały ogólne dotyczące związków rodzinnych: ``Rodziny posiadające związki rodzinne'', spis Z. Celichowskiego, k. 1. - Jan Szuman: ``Kronika i związki rodzinne'', odbitka artykułu prasowego, b.d., (dr.), k. 9. - Wycinek prasowy z artykułem ``Hańba'' o sprzedaży Pakosławia niemieckiej Komisji Kolonizacyjnej przez Leona Czarneckiego, ok. 1901, k. 50.
CD 363 tylko fragm. [tylko k. 19-20]
Keywords: Kórnik; majętność; Kraków; dyrekcja policji; Pakosław; Poronin; Poznań; Komisja Kolonizacyjna; Warszawa; czasopismo - ``Kurier Warszawski''; Zakopane; Zakopane-Kuźnice; Szkoła Domowej Pracy Kobiet; Artykuły; Wycinki prasowe