Varia związane głównie z działalnością społeczną Z. Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1871)
1. Dyplom doktorski Z. Celichowskiego, Lipsk 1871, (dr.), k. 1.
1000,00
Keywords: Kórnik; Wystawa rolniczo-przemysłowa; Kółko Rolnicze; Wyższa szkoła w Kórniku (projektowana); "Pług", Handel żelaza; majętność; Kraków; Towarzystwo Szkoły Ludowej; Poznań; czasopismo - "Wielkopolanin"; Dyplomy; Majętność kórnicka