"Miscelanea literackie i artystyczne i drobiazgi naukowe. 1913-1920" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka i Czytelnia im. J. I. Kraszewskiego Poznań; Biblioteka Kórnicka; Dom Katolicki (Środa Wlkp.); Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha Poznań; Komitet uczczenia jubileuszu 70-tej rocznicy urodzin Franciszka Chłapowskiego Poznań; Komitet wykładów naukowych Poznań; Państwowa Akademia i Szkoła Muzyczna Poznań; Poznańskie |Towarzystwo Przyjaciół Nauk (Poznań); Wydział Kulturalno-Oświatowy; Stowarzyszenie Artystów Poznań; "Świt", grupa artystów plastyków Poznań; et al. (1905)
Altenberg H., Lwów 1913, nr 8. - "Berliner Local-Anzeiger", Berlin 1916, nr 41. - "Berliner Tageblatt", Berlin 1917, nr 47. - Biblioteka i Czytelnia im. J. I. Kraszewskiego w Poznaniu, 1917, (3), nr 57, 60-61. - "Cronaca d'Oro", Mediolan 1914, nr 25 (odbitka artykułu o sukcesie artystycznym Wiesławy Cichowicz). - "Czystość", Kraków 1905, nr 74. - Dom Katolicki w Środzie, 1914, nr 19. -
1000,00
Keywords: Berlin; czasopismo - "Berliner Local-Anzeiger"; czasopismo - "Berliner Tageblatt"; czasopismo - "Der Tag"; czasopismo - "Vossische Zeitung"; czasopismo - "Der Zeitgeist"; Fryburg Szwajcarski; Fabrik pneumatische Musikwerke - Welte M. & Söhne; Gdańsk; Towarzystwo Wydawnicze Pomorskie; Inowrocław; czasopismo - "Dziennik Kujawski"; Kórnik; Towarzystwo Przemysłowców; Kraków; Towarzystwo Miłośników Języka Polskiego; czasopismo - "Ilustrowany Kurier Codzienny"; czasopismo - "Czystość"; Leszno; czasopismo - "Kraj"; Lipsk; wydawnictwo - Zeitler Julius; Lwów; "Książnica Polska" Towarzystwa Nauczycieli Szkół Wyższych; Mediolan; czasopismo - "Cronaca d'Oro"; Poznań; Komitet wykładów naukowych; Biblioteka i Czytelnia im. J. I. Kraszewskiego; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; czasopismo - "Dziennik Poznański"; Komitet uczczenia jubileuszu 70-tej rocznicy urodzin Franciszka Chłapowskiego; czasopismo - "Kupiec"; czasopismo - "Kurier Poznański"; Państwowa Akademia i Szkoła Muzyczna; czasopismo - "Poradnik Gospodarski"; Rada Narodowa. Wydział Kulturalno-Oświatowy; Stowarzyszenie Artystów; "Świt", grupa artystów plastyków; Teatr Polski w Ogrodzie Potockiego. Spółka akcyjna; Teatr Polski; Teatr Wielki; Towarzystwo Krajoznawcze; Towarzystwo Ludoznawcze; Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Towarzystwo Przyjaciół Sztuk Pięknych; Towarzystwo Wykładów Naukowych; Zjazd (X) Walny Kół Śpiewackich Polskich; Zjednoczenie Towarzystw Kobiecych Oświatowych na Rzeszę Niemiecką; Zjazd Delegatek Zjednoczenia Towarzystw Kobiecych Oświatowych na Rzeszę Niemiecką; 1915 lub 1916; Związek Księgarzy Polskich na Rzeszę Niemiecką; Związek Obrony Kresów Zachodnich; Środa Wlkp; Dom Katolicki; Warszawa; Towarzystwo Popierania Polskich Rękodzieł Artystycznych pod nazwą "Zdobnictwo Polskie"; Towarzystwo Naukowe Warszawskie; Towarzystwo Czytelń Miasta Warszawy; Związek Polskich Artystów Plastyków; czasopismo - "Tygodnik Ilustrowany"; Towarzystwo Literatów i Dziennikarzy Polskich; czasopismo - "Praca Zbożna"; Artykuły; Księgarnie; Odezwy; Ogłoszenia; Wycinki prasowe