"Skorowidz do księgi składowej II" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1888)
Skorowidz do zaginionej księgi składowej Księgarni J. K. Żupańskiego, sporządzony przez pracownika Księgarni Celestyna Passiniego ok. 1888 r., notuje autorów i skrócone tytuły książek znajdujących się na składzie w układzie alfabetycznym. Należy do fragmentu archiwum Księgarni, którą w 1887 r. kupił Z. Celichowski i pod nie zmienioną firmą prowadził w Pałacu Działyńskich w Poznaniu do swojej śmierci (1923).
1000,00
Keywords: Poznań; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Pałac Działyńskich; Księgarnie; Księga składowa