``Spis rękopisów nie zaciągniętych jeszcze do dawniejszych ogólniejszych spisów'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1875)
Inwentarz rkps., które nie weszły do inwentarzy działowych sporządzonych w 1870 r. oraz nabytych w l. 1870-1875, oprac. przez Zygmunta Celichowskiego. Opis sumaryczny, na k. luźnych, obejmuje obecne rkps. BK 905-1126.
1000,00
Keywords: Inwentarze; Inwentarz rękopisów; Zbiory biblioteczne - ewidencja