"Katalog księgozbioru zakupionego przez Bibliotekę Kórnicką od Biernackiego" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1860)
Katalog biblioteki zebranej przez płk. Stefana Kosseckiego (zm. 1857) w Sieroszewicach, oferowanej ok. 1860 r. przez jego zięcia, Michała Biernackiego z Czekanowa pod Ostrowem, Tytusowi Działyńskiemu, kupionej dla BK w r. 1867. Zawiera 2496 pozycji podzielonych na 5 działów: "Dzieła teologiczne" k. 1-3, "Dzieła filologiczne" k. 3-11v, "Dzieła historyczne i jeograficzne" k. 11v-19v, "Dzieła prawnicze" k. 20-21, "Rozmaitości" k. 21-27. Wewnątrz działów układ alfabetyczny.
Kserokopia AB 281 z naniesionymi sygnaturami Bibl. Kórn. - zob. AB 495.
Keywords: Czekanów; Sieroszewice; Katalogi