Prospekty, drobne katalogi, cenniki i ogłoszenia księgarskie. 1902-1904`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); F., Amelang C.; E., Biltz F.; Henryk, Chankowski; Józef, Chociszewski; A., Cybulski; Włodzimierz, Doboszyński; G., Dubowski A.; Adolf, Gebethner Gustaw; Richard, Gillar; Henri, Grand; Julian, Guranowski; et al. (1901)
Marchlewski J. & Co., Monachium ok. 1902-1903, (2), nr 71, 94. - Miarka Karol, Mikołów 1902, nr 56. - Mottek Adolf, Piła ok. 1903, (2), nr 109, 125. - ``Naokoło Świata'', Warszawa 1902-1903, (2), nr 8, 136. - Niemiry St. Synowie, Warszawa 1902-1903, (2), nr 21, 91. - ``Nowe Słowo'', Kraków 1902, nr 36. - Orgelbranda S. Synowie, Warszawa 1903, nr 148. - Perles Moritz, Wiedeń 1902-1903, (2), nr 10, 82. - ``La Pologne Contemporaine'', Paryż ok. 1902, nr 1. -
1000,00
Keywords: Warszawa; czasopismo - ``Tygodnik Mód i Powieści''; czasopismo - ``Przegląd Filozoficzny''; księgarnia - Wende E. i Ska; czasopismo - ``Naokoło Świata''; drukarnia - Niemiry St. Synowie; czasopismo - ``Przegląd Polski''; księgarnia; drukarnia - Orgelbranda S. Synowie; Złoczów; księgarnia - Zukerkandel Wilhelm; Brody; księgarnia - West Feliks; Brunszwik; wydawnictwo - Litolff Henry; Gliwice; czasopismo - ``Iskra''; Grudziądz; czasopismo - ``Gazeta Grudziądzka''; Hamburg; księgarnia - Grand Henri; Kraków; Towarzystwo Oświaty Ludowej; Spółka Wydawnicza Polska; czasopismo - ``Nowe Słowo''; czasopismo - ``Krytyka''; czasopismo - ``Ilustracja Polska''; Lipsk; księgarnia - Biltz F. E; Historisch-Politischer Verlag (Rudolf Hofstetter); księgarnia - Haberland E; wydawnictwo - Amelang C. F; Lwów; Towarzystwo dla Popierania Nauki Polskiej; księgarnia - Altenberg H; Polskie Towarzystwo Nakładowe; czasopismo - ``Studia nad historią prawa polskiego''; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; Towarzystwo Szkoły Ludowej. Koło im. Kazimierza Króla Chłopów; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Monachium; wydawnictwo - Marchlewski J. & Co; Olsztyn; Buchdruckerei des Allensteiner Volksblatt; Paryż; czasopismo - ``Sztuka''; czasopismo - ``La Pologne Contemporaine''; Piła; księgarnia - Mottek Adolf; Poznań; drukarnia - Chocieszyński Fr; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; czasopismo - ``Poradnik Gospodarski''; Związek Towarzystw Przemysłowych; Księgarnia Katolicka; księgarnia - Kozłowski Karol; Księgarnia Polska Wiktora Tempłowicza; księgarnia - Cybulski A; księgarnia - Jolowicz Józef; Stanisławów; księgarnia - Doboszyński Włodzimierz; Stuttgart; Deutsche Verlags-Anstalt; czasopismo - ``Księga Uciechy i Pożytku''; czasopismo - ``Kurier Codzienny''; czasopismo - ``Lekarz''; Stowarzyszenie Techników; czasopismo - ``Słowo''; czasopismo - ``Ziarno''; czasopismo - ``Wieczory Rodzinne''; księgarnia - Riegel H; czasopismo - ``Goniec Poranny''; księgarnia - Gebethner i Wolff; czasopismo - ``Gazeta Warszawska''; czasopismo - ``Gazeta Domowa''; czasopismo - ``Dziwy Życia''; księgarnia - Dubowski A. G; czasopismo - ``Dobra Gospodyni''; księgarnia - Cytryn N; księgarnia - Trepte Konstanty; księgarnia - Guranowski Julian; czasopismo - ``Goniec Wieczorny''; czasopismo - ``Gazeta Polska''; czasopismo - ``Bluszcz''; czasopismo - ``Biesiada Literacka''; czasopismo - ``Biblioteka Warszawska''; czasopismo - ``Biblioteka Dzieł Wyborowych''; czasopismo - ``Biblioteka Dzieł Chrześcijańskich''; czasopismo - ``Biblioteka dla Młodzieży''; księgarnia - Arct M; Wiedeń; księgarnia - Perles Moritz; księgarnia - Bondy Franz; Wilno; księgarnia - Zawadzki Józef; Katalogi księgarskie; Cenniki księgarskie