Prospekty, drobne katalogi, cenniki i ogłoszenia księgarskie. 1904-1905`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); H., Altenberg; M., Arct; A., Cybulski; Augustyn, Czarnowski; K., Fiszler; A., Fromm; Adolf, Gebethner Gustaw; Max, Harrwitz; Karol, Miarka; [?], Mittler; Paul, Parey; et al. (1899)
Gebethner G. i Sp., Kraków 1904-1905, (4), nr 43-44, 59-60. - Gebethner i Wolff, Warszawa 1902-1905, (6), nr 17, 36-37, 42, 54, 56. - ``Goniec Poranny i Wieczorny'', Warszawa 1904, nr 48. - ``Gwiazda'', Bytom 1904, nr 40. - Harrwitz Max, Berlin 1904, (2), nr 34-35. - ``Humanitaryzm'', Warszawa 1904, nr 49. - ``Książnica'', Paryż 1905, nr 61. - Księgarnia nakładowa, Warszawa 1904, nr 52. - ``Lutnista'', Warszawa 1904, nr 46. - Miarka Karol, Mikołów 1904, (4), nr 20-22a. -
Mf 8086
Keywords: Berlin; księgarnia - Harrwitz Max; czasopismo - ``Dziennik Berliński''; księgarnia - Parey Paul; Bydgoszcz; księgarnia - Mittler; Bytom; czasopismo - ``Gwiazda''; Kraków; Towarzystwo Szkoły Ludowej; księgarnia - Gebethner G. i Sp; czasopismo - ``Nowości Ilustrowane''; Spółka Wydawnicza Polska; czasopismo - ``Przegląd Polski''; Lwów; Towarzystwo Wydawnicze; księgarnia - Altenberg H; Polskie Towarzystwo Nakładowe; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Paryż; czasopismo - ``Książnica''; Poznań; czasopismo - ``Ruch Chrześcijańsko-Społeczny''; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; czasopismo - ``Poradnik Gospodarski''; czasopismo - ``Tygodnik Polski''; księgarnia - Cybulski A; Warszawa; czasopismo - ``Przegląd Katolicki''; czasopismo - ``Wieczory Rodzinne''; księgarnia - Fiszler K; czasopismo - ``Biblioteka Warszawska''; czasopismo - ``Humanitaryzm''; księgarnia - Wende E. i Ska; Księgarnia nakładowa; czasopismo - ``Lutnista''; czasopismo - ``Goniec Poranny''; czasopismo - ``Gazeta Polska''; czasopismo - ``Sport''; czasopismo - ``Przegląd Filozoficzny''; księgarnia - Gebethner i Wolff; czasopismo - ``Dobra Matka''; księgarnia - Arct M; czasopismo - ``Przyroda''; czasopismo - ``Dobra Gospodyni''; księgarnia; drukarnia - Orgelbranda S. Synowie; czasopismo - ``Goniec Wieczorny''; Złoczów; księgarnia - Zukerkandel Wilhelm; Cenniki księgarskie; Druki ulotne; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia księgarskie; Prospekty