Organizacja obchodów jubileuszowych - |150 lat Biblioteki Kórnickiej (1978) - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Centralna Rada Zwiazków Zawodowych; Instytut Dendrologii (Kórnik); Polska Akademia Nauk |Biblioteka Kórnicka; Komitet Wojewódzki (Poznań); Związek Literatów Polskich Poznań (1977)
Dyspozycje co do prac bieżących i jubileuszowych w Bibliotece Kórnickiej (przydział zadań pracownikom BK, podpis: Marceli Kosman), 1978, k. 17.
wart. 1000,00
Keywords: Kórnik; Polska Akademia Nauk. Instytut Dendrologii; Kraków; czasopismo - ``Gazeta Południowa''; Poznań; Związek Literatów Polskich; Polska Zjednoczona Partia Robotnicza. Komitet Wojewódzki; czasopismo - ``Gazeta Zachodnia''; Warszawa; czasopismo - ``Trybuna Ludu''; czasopismo - ``Express Wieczorny''; czasopismo - ``Tygodnik Katolicki''; czasopismo - ``Zielony Sztandar''; czasopismo - ``Zwierciadło''; czasopismo - ``Żołnierz Wolności''; Biblioteka Kórnicka - jubileusz; Korespondencja; Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski dla BK; Medal jubileuszowy BK