Organizacja obchodów jubileuszowych - |150 lat Biblioteki Kórnickiej (1978) - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Centralna Rada Zwiazków Zawodowych; Instytut Dendrologii (Kórnik); Polska Akademia Nauk |Biblioteka Kórnicka; Komitet Wojewódzki (Poznań); Związek Literatów Polskich Poznań (1977)
Dyspozycje co do prac bieżących i jubileuszowych w Bibliotece Kórnickiej (przydział zadań pracownikom BK, podpis: Marceli Kosman), 1978, k. 17.
wart. 1000,00
Keywords: Kórnik; Polska Akademia Nauk. Instytut Dendrologii; Kraków; czasopismo - "Gazeta Południowa"; Poznań; Związek Literatów Polskich; Polska Zjednoczona Partia Robotnicza. Komitet Wojewódzki; czasopismo - "Gazeta Zachodnia"; Warszawa; czasopismo - "Trybuna Ludu"; czasopismo - "Express Wieczorny"; czasopismo - "Tygodnik Katolicki"; czasopismo - "Zielony Sztandar"; czasopismo - "Zwierciadło"; czasopismo - "Żołnierz Wolności"; Biblioteka Kórnicka - jubileusz; Korespondencja; Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski dla BK; Medal jubileuszowy BK