Listy i telegramy gratulacyjne przysłane z okazji jubileuszu - |150 lat Biblioteki Kórnickiej (1978) - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Główna Akademii Medycznej Poznań; Biblioteka Główna Politechniki Poznańskiej; Biblioteka Jagiellońska (Kraków); Biblioteka Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk; Biblioteka Uniwersytecka (Warszawa); Komitet do spraw Radia i Telewizji ``Polskie Radio i Telewizja w Poznaniu''; Kórnickie Towarzystwo Kulturalne; Muzeum Narodowe Poznań; Muzeum Tatrzańskie im. T. Chałubińskiego Zakopane; Państwowe Gospodarstwo Rolne Kórnik; Państwowy Ośrodek Kształcenia Bibliotekarzy Jarocin; et al. (1978)
Biblioteka Główna Akademii Medycznej w Poznaniu (podpis: Bolesław Howorka, dyrektor), k. 21, 45. - Biblioteka Główna Politechniki Poznańskiej, k. 4-5. - Biblioteka Jagiellońska, k. 46. - Biblioteka Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk, k. 22, 47. - Biblioteka Uniwersytecka, Warszawa, k. 48. - Biernat Tadeusz, k. 8. - Dega Wiktor, k. 61. - Instytut Badań Literackich PAN, Poznań, k. 6-7. - Instytut Dendrologii PAN, Kórnik (podpis: prof. dr Władysław Bugała z-ca dyrektora d/s naukowych), k. 23. - Jabłoński Henryk, prof. dr, Przewodniczący Rady Państwa, k. 62. - Karwasińska Jadwiga, k. 24-25. - Kieniewicz S., k. 3. - Komitet do spraw Radia i Telewizji ``Polskie Radio i Telewizja w Poznaniu'', k. 26. - Kórnickie Towarzystwo Kulturalne (podpis: Jerzy Noskowiak, prezes), k. 27, 50. - Muzeum Narodowe w Poznaniu (podpis: dr Henryk Komdziela, dyrektor), k. 28. - Muzeum Tatrzańskie im. T. Chałubińskiego w Zakopanem, k. 29, 51. - Najdowski Zygmunt, Minister Kultury i Sztuki, k. 64. - Państwowy Ośrodek Kształcenia Bibliotekarzy w Jarocinie (podpis: Marian Walczak, dyrektor), k. 1-2, 65. - Pedagogiczna Biblioteka Województwa Poznańskiego i Miasta Poznania, k. 30. - Polska Akademia Nauk, Instytut Historii, Warszawa (podpis: doc. dr hab. Piotr Łossowski, z-ca dyrektora), k. 31, 52. - Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk (podpis: prof. dr Zdzisław Kaczmarczyk, prezes), k. 32, 53. - Siniarska-Czaplicka Jadwiga, k. 33. - Towarzystwo Bibliofilów im. J. Lelewela w Toruniu (podpis: dr Tadeusz Zakrzewski, prezes), k. 34, 54. - Towarzystwo Miłośników Miasta Poznania (podpis: Zygmunt Wolniewicz prezes, Piotr Szczechowiak sekretarz), k. 35, 55. - Towarzystwo Naukowe w Toruniu (podpis: prof. dr Konrad Górski prezes, prof. dr Marian Biskup sekretarz generalny), k. 36, 56. - Wojewódzkie Archiwum Państwowe, Poznań (podpis: dr Stanisław Kłys, dyrektor), k. 37. - Wydawnictwo Poznańskie, k. 38, 57. - Zakład Narodowy im. Ossolińskich, Biblioteka (podpis: dr Janusz Albin, dyrektor), k. 39. - Zbiorcza Szkoła Gminna im. Tytusa Działyńskiego, Kórnik (podpis: Jerzy Noskowiak, dyrektor), k. 40, 58. - Związek Polskich Artystów Plastyków, Okręg Poznański (podpis: Zbigniew Bednarowicz prezes, Bogna Lisoroska sekretarz), k. 41, 59.
wart. 1000,00
Keywords: Gdańsk; Zakład Nauk o książce Uniwersytetu Gdańskiego; Jarocin; Państwowy Ośrodek Kształcenia Bibliotekarzy; Kórnik; Państwowe Gospodarstwo Rolne; Polska Akademia Nauk. Instytut Dendrologii; Szkoła Podstawowa im. Tytusa Działyńskiego (Kórnik); Kórnickie Towarzystwo Kulturalne; Zbiorcza Szkoła Gminna im. Tytusa Działyńskiego; Związek Socjalistycznej Młodzieży Polskiej; Kraków; Biblioteka Jagiellońska; Poznań; czasopismo - ``Tydzień''; Biblioteka Główna Akademii Medycznej; Biblioteka Główna Politechniki Poznańskiej; Biblioteka Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk; Polska Akademia Nauk. Instytut Badań Literackich; Komitet do spraw Radia i Telewizji ``Polskie Radio i Telewizja w Poznaniu''; Muzeum Narodowe; Pedagogiczna Biblioteka Województwa Poznańskiego i Miasta Poznania; Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Towarzystwo Miłośników Miasta Poznania; Wojewódzkie Archiwum Państwowe; Wydawnictwo Poznańskie; Związek Polskich Artystów Plastyków; Okręg Poznański; Toruń; Towarzystwo Bibliofilów im. J. Lelewela; Towarzystwo Naukowe; Warszawa; Polska Akademia Nauk. Instytut Historii; Biblioteka Główna (Uniwersytecka); Wrocław; Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Biblioteka; Zakopane; Muzeum Tatrzańskie im. T. Chałubińskiego; Biblioteka Kórnicka - jubileusz; Korespondencja