Organizacja obchodów jubileuszowych - |150 lat Biblioteki Kórnickiej (1978) - Biblioteka Gdańska PAN; Biblioteka Główna Akademii Ekonomicznej Poznań; Biblioteka Główna Akademii Rolniczej Poznań; Biblioteka Główna Akademii Wychowania Fizycznego Poznań; Biblioteka Główna Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza Poznań; Biblioteka Jagiellońska (Kraków); Biblioteka Muzeum Narodowego Kraków; Biblioteka Narodowa (Warszawa); Biblioteka Polskiej Akademii Nauk Kraków; Biblioteka Polskiej Akademii Nauk Warszawa; Biblioteka Raczyńskich Poznań; Biblioteka Uniwerystecka Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego; et al.
Biblioteka Polskiej Akademii Nauk w Warszawie, Biblioteka Uniwersytecka Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, Biblioteka Zakładu Narodowego im. Ossolińskich we Wrocławiu, Biblioteka Raczyńskich w Poznaniu, Muzeum Literatury im. A. Mickiewicza w Warszawie, Muzeum Narodowe w Gdańsku, Muzeum Narodowe w Warszawie, Muzeum Śremskie, Muzeum Tatrzańskie im. T. Chałubińskiego w Zakopanem, Państwowa Wyższa Szkoła Sztuk Plastycznych w Poznaniu, Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich w Warszawie.
Keywords: Gdańsk; Muzeum Narodowe; Biblioteka Gdańska PAN; Kraków; Biblioteka Muzeum Narodowego; Biblioteka Jagiellońska; Biblioteka Polskiej Akademii Nauk; Lublin; Biblioteka Uniwerystecka Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego; Poznań; Biblioteka Główna Akademii Rolniczej; Biblioteka Główna Akademii Ekonomicznej; Państwowa Wyższa Szkoła Sztuk Plastycznych; Biblioteka Główna Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza; Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich. Zarząd Okręgu; Zakład Informacji Naukowej; Biblioteka Raczyńskich; Biblioteka Główna Akademii Wychowania Fizycznego; Śrem; Muzeum; Warszawa; Biblioteka Narodowa; Polska Akademia Nauk. Biuro Wydawnictw i Bibliotek; Muzeum Literatury im. A. Mickiewicza; Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich; Wrocław; Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Biblioteka; Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo; Zakopane; Muzeum Tatrzańskie im. T. Chałubińskiego; Biblioteka Kórnicka - jubileusz; Korespondencja; Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski dla BK; Medal jubileuszowy BK; Sztandar BK